job-coach.biz - thuiswerk
 
Veelgestelde vragen

Antwoorden op veelgestelde vragen:

Hieronder vindt u antwoorden op een aantal veelgestelde vragen over thuiswerk. Staat uw vraag er niet bij? Neem gerust contact met ons op.

Kan ik zelf bepalen wanneer ik werk?
Ja en nee, dat verschilt per type thuiswerk. Voor traditioneel thuiswerk geld dat u kunt werken als er een opdracht voorhanden is. U kunt dan zelf bepalen of u de opdracht overdag of liever s'avonds uitvoert. Wel wordt er een tijdstip afgesproken waarop de opdracht klaar moet zijn. Daar moet u zich uiteraard wel aan houden.
Voor administratief thuiswerk kunt u meestal volledig zelf uw eigen tijd bepalen, maar bij een telemarketing opdracht is dat alweer lastiger. Immers u kunt niet midden in de nacht mensen uit hun bed gaan bellen.

Kan ik makkelijk en snel veel geld verdienen met thuiswerken?
Nee meestal niet. Thuiswerk kunt u het beste zien als een vorm van bijverdienen. Voor produktie thuiswerk zoals inpakwerk enveloppen vullen, mailingen sorteren etc hanteren veel thuiswerkcentrales een maximum van 450 euro per maand. Voor de meeste mensen is dat ruim voldoende.

Als u meer wilt verdienen middels thuiswerken is dat niet onmogelijk. Denk bijvoorbeeld aan een eigen internetzaak. Ook met distributeurschap of consulentenwerk zijn leuke bedragen te verdienen. Dit hangt echter sterk van uw inzet, uw netwerk en uw marketingcapaciteiten af.

Thuiswerk met het invullen van enquêtes of het beantwoorden van e-mails kan het best gezien worden als kleine bijverdienste. Het is wel heel eenvoudig. Iedereen kan het en 100 tot 150 euro per maand is mogelijk als u zich bij alle aanbieders aanmeld. U ontvangt van veel uitnodigingen voor enquêtes, en hoe meer enquêtes u invult of hoe meer mails u beantwoord hoe meer u verdient.

Is het vinden van thuiswerk eenvoudig?
Dat is sterk afhankelijk van het soort thuiswerk dat u zoekt. Traditioneel thuiswerk zoals inpak- sorteer- en plakwerk het zogenaamde produktie thuiswerk is de meest gewilde vorm van thuiswerken. De vraag is hier groter dan het aanbod. Veel thuiswerkcentrales hebben een wachtlijst. Schrijf uzelf in voor nieuwsbrieven van thuiswerksites en bij de thuiswerkcentrales zelf, dan weet u als eerste of er werk is. Voor de modernere vormen van thuiswerk, zoals telemarketing thuiswerk, administratief thuiswerk of werk als consulent vanuit huis is het aanbod veel groter. Meestal kunt u al binnen een paar dagen beginnen met deze vormen van thuiswerk

Geldt er een minimum leeftijd om te kunnen thuiswerken?
Bij veel bedrijven wordt een minimun leeftijd van 18 jaar aangehouden.

Moet ik de thuiswerkopdracht altijd zelf ophalen?
Dat is afhankelijk van het bedrijf waarvoor u thuiswerk doet. Of u de opdracht zelf op moet halen, en ook weer in moet leveren als u klaar bent is afhankelijk van de thuiswerkcentrale. Het is wel verstandig hier vooraf afspraken over te maken. Dan weet u van te voren waar u aan toe bent.

Ben ik in loondienst als ik thuiswerk ?
Meestal niet. Het kan zijn dat je met je opdrachtgever afwijkende afspraken maakt maar doorgaans ontvang je een vaste vergoeding voor het werk dat je doet. Dit kan per uur zijn of per afgewerkte opdracht.

Hoeveel mag ik als thuiswerker verdienen ?
De Belastingdienst gaat ervan uit dat thuiswerk onder bijbanen valt, hierin wordt de regel gehanteerd dat er niet meer dan 450 euro per maand verdiend wordt. Boven de 450 euro is er geen sprake meer van een bijbaan, dit heeft een aantal consequenties. Voor u als thuiswerker betekent het dat u hetzij in loondienst bent bij uw opdrachtgever, of dat u gezien wordt als zelfstandige.

Ben ik verzekerd als ik thuiswerk doe?
Omdat thuiswerkcentrales u in het algemeen niet in loondienst nemen bent u ook niet verzekerd. U moet er dan dus zelf voor zorgen dat je een ziektekostenverzerking hebt. Daarnaast bouw je als thuiswerker doorgaans ook geen WW, ZW en WIA op. Dit verschilt echter per aanbieder. Zoek dus goed uit hoe uw persoonlijke situatie eruit ziet.

Moet ik belasting betalen over mijn verdiensten?
Met thuiswerk realiseert u een inkomen dat u gewoon bij de belastingdienst op moet geven, en waar u dus gewoon inkomstenbelasting over moet betalen. Meer informatie vind u op de website van de belastingdienst.

Mag ik thuiswerken met een uitkering?
In de meeste gevallen heeft het hebben van een inkomen gevolgen voor uw uitkering. Thuiswerkverdiensten worden gewoon als een inkomen beschouwd, en als u bijvoorbeeld een WW of Bijstands uitkering heeft wordt u daar meestal op gekort. Informeer van te voren goed bij uw uitkeringsinstantie! Dit voorkomt eventuele teleurstellingen.    © Job-coach.tv - Alle rechten voorbehouden. / refund / privacy policy / Algemene Voorw. / Contact